JURRIAAN POESSE

... studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en behaalde zijn Bachelor diploma Koordirectie bij Klaas Stok en Geert-Jan van Beijeren aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Momenteel studeert hij voor de Master Koordirectie bij Klaas Stok. Vanaf jonge leeftijd volgde hij trombonelessen bij Freek van Vliet en speelde in verschillende ensembles en orkesten in de regio. Later volgde hij tijdens zijn studie ook het bijvak en de minor klassiek trombone bij Peter van Klink. Gedurende de opleiding Docent Muziek ontstond er ook de interesse in ensemblezang, directie en koormuziek. Hij besloot zich hier meer in te verdiepen en volgde de minor Koordirectie bij Kees Stolwijk.
Naast Arte Vocale dirigeert Jurriaan Vocaal Ensemble Cordier en De Troubadours.Verder zingt hij ook in twee koren: La Colombe en Capella Gudula. Hij kreeg tijdens zijn studies zangles van Tom Grondman, Marja Reinders en volgt momenteel lessen bij Jasper Schweppe.

Klik hier voor meer informatie.

Eerdere dirigenten

Arte Vocale heeft vanaf de oprichting tot begin 2006 onder leiding gestaan van dirigent Klaas Stok. Door drukke werkzaamheden, voor onder andere het Nederlands Kamerkoor, heeft Klaas Stok afscheid van Arte Vocale moeten nemen. Jan Kruisselbrink was voor het voorjaarsconcert 2006 de gastdirigent. Els Dijkerman heeft het najaarsconcert 2006 gedirigeerd en is in februari 2007 de nieuwe vaste dirigent van Arte Vocale geworden. In verband met nieuwe werkzaamheden heeft zij na het voorjaarsconcert 2007 het dirigentschap bij Arte Vocale moeten neerleggen. Louis ten Vregelaar was voor het najaarsconcert 2007 gastdirigent. Enrique López-Cortón heeft het voorjaarsconcert 2008 onder zijn hoede genomen.Vanaf het najaarsconcert 2008 stond Arte Vocale onder leiding van Hans Noyens. Na het vertrek van Hans leidde Jeanet Bosch het koor in het najaarsconcert van 2016.

Met ingang van het najaarsproject van 2017 is Jurriaan Poesse onze vaste dirigent.