Dirigent

Foto: Rico van Houten

Jurriaan Poesse

... rondde zijn opleiding Docent Muziek af in 2016 aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede met hoofdbijvak Klassiek Trombone.
Vanaf jonge leeftijd speelt hij trombone in verschillende ensembles en orkesten in de regio. Zijn grote voorliefde voor klassieke muziek ontstond bij het Twents Jeugd Symfonieorkest waar hij 7 jaar als trombonist aan verbonden was. Jurriaan kreeg les van Freek van Vliet en tijdens zijn opleiding Docent Muziek van Peter van Klink.

Gedurende deze opleiding ontstond er naast het trombone spelen ook interesse in ensemblezang, directie en koormuziek. Hij besloot zich hier meer in te verdiepen en volgde de Minor Koordirectie bij Kees Stolwijk. Sinds 2015 studeert hij aan de bacheloropleiding Koordirectie op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Klaas Stok en Geert-Jan van Beijeren.

Meer over Jurriaan >

Dirigentenhistorie

Arte Vocale heeft vanaf de oprichting tot begin 2006 onder leiding gestaan van dirigent Klaas Stok. Door drukke werkzaamheden, voor onder andere het Nederlands Kamerkoor, heeft Klaas Stok afscheid van Arte Vocale moeten nemen. Jan Kruisselbrink was voor het voorjaarsconcert 2006 de gastdirigent. Els Dijkerman heeft het najaarsconcert 2006 gedirigeerd en is in februari 2007 de nieuwe vaste dirigent van Arte Vocale geworden. In verband met nieuwe werkzaamheden heeft zij na het voorjaarsconcert 2007 het dirigentschap bij Arte Vocale moeten neerleggen. Louis ten Vregelaar was voor het najaarsconcert 2007 gastdirigent. Enrique López-Cortón heeft het voorjaarsconcert 2008 onder zijn hoede genomen.Vanaf het najaarsconcert 2008 stond Arte Vocale onder leiding van Hans Noyens. Na het vertrek van Hans leidde Jeanet Bosch het koor in het najaarsconcert van 2016.

Met ingang van het najaarsproject van 2017 is Jurriaan Poesse onze vaste dirigent.