Agenda

Hieronder tref je een overzicht aan van de eerstkomende concerten.

  25 maart en 7 april 2018

PROGRAMMA:

Antonio Lotti: Crucifixus á 8
Domenico Scarlatti: Stabat Mater á 10
Alexander Levine: A Prayer for Unity
Claudio Monteverdi: Laetaniae della beata Vergine

Het voorjaar van Arte Vocale staat in het teken van de Italiaanse barok, met het indrukwekkende tien-stemmige 'Stabat Mater' van Domenico Scarlatti in de hoofdrol.
In het programma zal de passietijd vertolkt worden door dit monumentale werk samen met het 'Crucifixus' van Antonio Lotti waar de stemmen klagend tegen elkaar schuren en wenende harmonieën ter gehore brengen.
Deze klankwereld vinden we ook terug in 'A Prayer for Unity' van de hedendaagse Russische-Engelse componist Alexander Levine, een gebed op teksten van de Russische priester Alexander Men.
Als contrast op de passietijd zingt Arte Vocale ook 'Laetaniae Della Beata Vergine' van Claudio Monteverdi ter ere van de Maria-annunciatie die samenvalt met ons concert in Zwillbrock.

M.m.v. Līga Vilmane, orgel en Miriam Kroeze, cello

 22 april 2018
 Muziekcentrum Enschede

Het Nederlands Kamerkoor voert het Miserere van Allegri uit samen met Scarlatti's Stabat Mater en een Miserere van James MacMillan. Arte Vocale verzorgt het voorprogramma van dit bijzondere concert in het kader van project ‘Zingen doe je samen’ van het Nederlands Kamerkoor. Klik op de afbeelding voor meer info.

PROGRAMMA:
Antonio Lotti
: Crucifixus a 8
Alexander Levine: A Prayer for Unity (uit 'Prayers for Mankind)
Hubert Parry: Music, when soft voices die