Dirigent

Jurriaan Poesse

 

Jurriaan Poesse (1993) studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Enschede en de Bachelor en Master Koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2015 richtte hij samen met medestudenten het ‘ArtEZ Projectkoor’ op, wat zou uitgroeien naar het ambitieuze en veelzijdige koor ‘Vocaal Ensemble Cordier’, dat naast een focus op Renaissance en hedendaagse klassieke muziek ook een podium geeft aan jonge componisten. Het ensemble bestaat o.a. uit (conservatorium) geschoolde zangers, muziekdocenten, muziektherapeuten en professionals uit het culturele werkveld.

Jurriaan is tevens dirigent van Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours uit Enschede, Toonkunstkoor Euterpe uit Deventer en werkt als Cantor bij de Protestantse Gemeente Zutphen.

Hij volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Lauridsen, the King’s Singers, Stile Antico, Anúna en in 2017 volgde hij de Kurt Thomas Cursus (groep D professioneel kamerkoor).

Naast het dirigeren is Jurriaan ook actief als koorzanger en incidenteel als solist (bas/bariton). Hij zingt o.a. in Vocaal Ensemble La Colombe uit Enschede en Capella Gudula uit Lochem. Hij kreeg zangles van Marja Reinders, Jasper Schweppe en Harry van Berne.

Zie ook Jurriaan's website.

Eerdere dirigenten

Arte Vocale heeft vanaf de oprichting tot begin 2006 onder leiding gestaan van dirigent Klaas Stok. Door drukke werkzaamheden, voor onder andere het Nederlands Kamerkoor, heeft Klaas Stok afscheid van Arte Vocale moeten nemen. Jan Kruisselbrink was voor het voorjaarsconcert 2006 de gastdirigent.
Els Dijkerman heeft het najaarsconcert 2006 gedirigeerd en is in februari 2007 de nieuwe vaste dirigent van Arte Vocale geworden. In verband met nieuwe werkzaamheden heeft zij na het voorjaarsconcert 2007 het dirigentschap bij Arte Vocale moeten neerleggen. Louis ten Vregelaar was voor het najaarsconcert 2007 gastdirigent. Enrique López-Cortón heeft het voorjaarsconcert 2008 onder zijn hoede genomen.Vanaf het najaarsconcert 2008 stond Arte Vocale onder leiding van Hans Noyens.
Na het vertrek van Hans leidde Jeanet Bosch het koor in het najaarsconcert van 2016.